Idea: käydään kohteissa ja maissa, joihin on muuten Suomesta käsin vaikeampi päästä

Lähtökohtaisesti päätimme valita maailmaturneellemme kohteita, joihin on kotimaasta hankalampi mennä, tai jotka vaativat enemmän aikaa esimerkiksi siirtymisten tai aikaerojen vuoksi. Ja kohteita, joissa tarvitaan aikaa. Tai joissa haluaisimme olla niin sanotusti ajan kanssa eikä vain nopeasti parissa viikossa väsyneenä keskellä työkautta. Ja kesäloman haluamme viettää mökillä kotimaassa muutenkin. Ja muut lomat eri vuodenaikoina ovat tietysti pituudeltaan merkittävästi lyhyempiä. Voisi ehkä siis sanoa, että matkusteluintoamme ehkä lievästi haittaa työssäkäynti… 😉

Eli, halusimme ehdottomasti mennä siis kohteisiin, jotka ovat mahdollisimman kaukana. Noh, Uusi-Seelanti lienee ihan tasan toisella puolella maapalloa, eli kauimpana Suomesta. Se oli Bucket listamme ehdoton kohde. Piti siis vain päättää lähteäkö Suomesta länteen vai itään saavuttaakseen Uuden-Seelannin. Päätimme lähteä länteen. Miksi? Noh, valitsemamme ajankohta osui vuodenaikojen suhteen niin, että oli järkevämpää olla kauempana päiväntasaajasta eteläpuoliskolla kun Suomessa on talvi ja sitten tulla lähemmäs ja pohjoispuolelle takaisin kun mennään kotimaassa kesää kohti. Ja lisäksi huomioimme myös kohdesuunnittelussa tyypillisiä sääolosuhteita ja pahimpien sesonkiaikojen piikkijaksoja (lue= vältä hurrikaanit, monsuunisateet, pahimmat turistiajat jne).

Bucket listan muita kohteita oli niinkin pieni alue kuin Etelä-Amerikka ja tietysti Uuden- Seelannin ”lähellä” Australia ja Tyynen valtameren saaret, mutta myös Väli-Amerikka ja Karibia. Aasia tai etenkin Kaakkois-Aasia kiehtoo ja vetää puoleensa, joten joltain osin halusimme sitäkin kautta kurvata. Ja yksi motiivi siihen suuntaan on myös Indonesiassa asuva tuttavaperhe. Yhden merkittävän (myös vakuutusmaksujen suhteen =) pois-valinnan teimme jo alkuvaiheessa: tällä kertaa emme matkustaisi Yhdysvaltoihin vaikka kuinka siitä molemmat tykkäämme. Kalifornia erityisesti alueena oli suunnitelmissa aiemmin, kun vielä haaveilimme, että meillä olisi jopa kokonainen vuosi käytettävissä tämän unelmamme toteuttamiseen…

img-20160916-wa0003

Kohteet ja reitti pääpiirteittäin hahmottui varmaankin pitkin matkaa kun odottelimme talokaupan toteutumista. Varsinaiseen reittisuunnitteluun pääsimme kartan kera kesällä 2016 kesälomalla. Vasta kesäkuussa teimme päätöksen oikeasti toteuttaa matka vaikka talo ei kaupaksi menisikään. Päätimme, että rahoitamme sen jotenkin muuten, mikäli taloa ei saataisi myytyä (kts kirjoitukseni kohdassa valmistautuminen). Erinäisten järjestelyjen jälkeen meillä oli käytettävissä matkaan reilu puoli vuotta, joka tarkoitti joistain kohteista luopumista.

Näin ollen päädyimme seuraavaan reittiin: Suomi – Karibia – Väli-Amerikka – Etelä-Amerikka – Tyynenmeren saaret – Uusi-Seelanti – Australia – Kaakkois-Aasia – Espanja/Etelä-Ranska – Suomi. Aikaa tähän reittiin on käytettävissä 6,5 kuukautta. Matkalle lähdemme joulukuun alussa 2016 ja palaamme Suomeen viimeistään juhannukseksi kesällä 2017.

img-20160916-wa0002-2

Matkasuunnittelua koko perheen voimin heinäkuussa 2016. Leevin toivematkakohteet olivat Etelä-Manner, Kanada ja Venäjä. Ja tekemisenä “Sinivalaita katsomaan”. Näistä viimeisin, eli valasretki toteutunee – esim. Uuden-Seelannin Kaikouralta =)