Valoa, lämpöä, aurinkoa, lepoa, meren tuoksua, palmujen huojuntaa, kuumaa valkoista hiekkaa, letkeää musiikkia, mukaansatempaava kirja käteen ja ehkä yksi paikallisen rommin höystämä mojito… Kukapa ei tätä sielunmaisemaa kaiken tämän marraskuisen pimeyden keskellä kaipaisi. Sitä ja paljon muutakin on luvassa pian, mutta vähän vielä on rutistettava To Do -listoja pienemmäksi, tsempattava tuon säkkipimeän ja kostean sään keskellä ja maltettava jaksaa puskea päivä kerrallaan. Vaikea silti uskoa, että meidän lähtöömme on enää kymmenen päivää!

Tärkeintä on lähteminen… jotta voi palata takaisin. Moni on kysynyt jännittääkö lähteminen näinkin pitkälle reissulle. Tottakai jännittää, mutta ehkä enemmän iloisesti kutkuttaen. Olen aiemmin elämässäni “lähtenyt” monta kertaa ja paljon pitemmäksi aikaa. Ja täysin yksin täysin vieraaseen. Tällä kertaa en lähde yksin. Siirrän perheeni toiseen paikkaan – tai no, useampaan paikkaan tässä tapauksessa. Sen vuoksi tämä ei tunnu samanlaiselta “lähtemiseltä”. Lähdemme perheeni kanssa reissuun, joka jatkuu, ja jatkuu, ja jatkuu.

Ehkä suurimman varauksellisen jännityksen tähän lähdön tunnelmaan tuo terveys ja turvallisuus. Ensinnäkin pieni jännitysmomenttinsa on kuinka terveenä ylipäätään saamme reissuun lähteä. Tässä nimittäin juuri kotosalla podettu monta päivää jo kuume- ja vatsaflunssaa. Lapsi aloitti oksentamisen, on edelleen kuumeessa ja perusflunssaa taitaa olla meillä molemmilla vanhemmillakin. Kunhan vain jäisi nyt siihen. Ja matkaa ajatelleen suurin niin sanottu huolenaihe on olenko muistanut ja osannut ottaa huomioon terveyden ja turvallisuuden kannalta kaiken olennaisen. Varmaan olen ja jotain en. Vakuutus on voimassa, se on tärkein.

Koepakkaus on suoritettu ja lähes kaikki tiedossa oleva tarvittava varuste hankittu. Matka-apteekki ja Leevin reissukoulutarvikkeet tarvitsevat vielä pientä täydennystä. Vielä on myös postissa tulossa pari pakkauskuutiota (joiden nimeen moni reppureissaaja vannoo!) ja pieni kevyt kylmälaukku (niin, kaiken on oltava kevyttä jos mukaan meinaa mahtua!). Mutta ensimmäinen koepakkaus suoritettiin viime viikonloppuna. Olo oli varsin huojentunut. Ensimmäisen koekierroksen jälkeen omat vaatteeni + sandaalit rinkassa painoivat yhteensä vain 6 kiloa! Ja tuossa vaatesetissäni on vielä tarpeen vaatiessa oikeasti karsittavaa. Rinkkakaan ei ollut tupaten täynnä, eli siihenkin saadaan vielä mahtumaan muuta matkavarustetta (mm. matkapyyhkeet, matkalakanat ym.) sekä osa Leevin vaatteista (sillä Leevin koulutarvikkeet, lehdet ja pelit ym. vievät pääosin pojan 24 litran repusta tilan). Eli näyttäisi vahvasti, että käsimatkatavaroilla oikeasti lähdetään. We can do it!

Olen etuoikeutettu, sillä ympärilläni on valtava määrä ihania, rakastavia, huolehtivia ja ymmärtäväisiä ihmisiä ❤ Viimeinen puolivuotinen on ollut varmasti yksi sosiaalisimmista elämässäni (jos päivittäisiä moninaisia ihmiskontakteja töissä ei lasketa)! Olen saanut nähdä, viettää aikaa, juhlia, vaihtaa kuulumisia monen monen sukulaisen, ystävän ja tutun kanssa. Meille heinäkuu eli kesälomakuu on yleensä aina vuoden sosiaalisin (ystävien ja sukulaisten suhteen), sillä saamme onneksi mökillämme viettää aikaa rakkaiden kanssa. Mutta tänä vuonna on juhlittu ja nähty sekä ihan muissa merkeissä, että varta vasten nyt loppusyksystä ihan meidän lähtömmekin merkeissä. Ja vielä on yhdet pikkujoulutkin edessä…

Sitten sosiaalisuutemme jäänee noin kolmeksi kuukaudeksi lähinnä sosiaalisen median varaan! Ensimmäisen puoliskon reissustamme tulemme viettämään pääosin vain kolmestaan. Kontaktia muihin reissaajiin tulee varmaan ihan tarkoituksellakin otettua. Mutta toinen puoliskomme reissusta onkin jo huomattavasti kontaktipainotteisempi! Reitin varrella on näillä näkymin vastassa useita tuttuja ja läheisiä.

Aamukampa harvenee päivä päivältä. Final countdown ja lomalaskuri osoittavat enää 10 päivää lähtöön. Tuskin maltan odottaa, sillä loman tarpeessahan tässä jo ollaan. Mutta vielä enemmän, tuskin maltan odottaa enää, että pääsen toteuttamaan yhtä pitkäaikaisimmista haaveistani ja elää unelmaani reppureissaten maailmanympäri ❤

Ihanaa, jos ja kun olet mukana matkallamme ja saamme jakaa sen kanssasi!